Motor superjumbo Qantas valt uit boven Indonesisch eiland

Een superjumbo van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft donderdag een noodlanding uitgevoerd in Singapore. Er zijn geen gewonden gevallen. De Airbus A380, met aan boord 433 passagiers en 26 bemanningsleden, kwam in “de problemen” boven het Indonesische eiland Batam nadat een van de vier motoren uitviel. Normaal is dat geen probleem, want het gigantische toestel […]

Een superjumbo van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft donderdag een noodlanding uitgevoerd in Singapore. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Airbus A380, met aan boord 433 passagiers en 26 bemanningsleden, kwam in “de problemen” boven het Indonesische eiland Batam nadat een van de vier motoren uitviel.

Normaal is dat geen probleem, want het gigantische toestel kan perfect met drie motoren vliegen. De piloot nam echter het zekere voor het onzekere en keerde terug naar de luchthaven van Singapore, waar het vliegtuig was opgestegen met als bestemming Sydney.

De noodlanding verliep vlekkeloos. De A380 is zowaar het grootste passagiersvliegtuig ter wereld en kan zeker 853 passagiers aan. Er zijn zo’n 37 toestellen in gebruik.

Reacties

wpDiscuz