Murdoch-krant zelf gehackt!

De Britse schandaalkrant The Sun, die zelf meedeelde in het afluisterschandaal van haar moederbedrijf News International, meldt nu dat ze zelf het slachtoffer is geworden van hacking. De beruchte hackersgroep Lulzsec kraakte de nieuwswebsite, verspreidde valse berichten over de ex-kopman en mediamagnaat Murdoch en zou naar verluidt ook aan massa’s persoonlijke gegevens van lezers geraakt […]

De Britse schandaalkrant The Sun, die zelf meedeelde in het afluisterschandaal van haar moederbedrijf News International, meldt nu dat ze zelf het slachtoffer is geworden van hacking. De beruchte hackersgroep Lulzsec kraakte de nieuwswebsite, verspreidde valse berichten over de ex-kopman en mediamagnaat Murdoch en zou naar verluidt ook aan massa’s persoonlijke gegevens van lezers geraakt zijn.
De sensatiekrant ‘The Sun’ zingt nu wel degelijk een toontje lager. Op een ongeziene serieuze toon post ze dat ze op 19 juni het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Ze ondervindt nog steeds problemen van de hack en waarschuwt haar lezers nu omdat de beruchte dader zich bekendmaakte en met heel wat persoonlijke informatie aan de haal ging. De gevreesde hackersgroep Lulzsec twitterde trots over haar overwinning en kreeg waarschijnlijk toegang tot uitgebreide persoonlijke gegevens van een pak Britse lezers.

Eerder maakte Lulsec de sjoemelende krant al helemaal belachelijk, toen ze op de website een artikel publiceerden waarin ze de dood aankondigden van de ontslagen eigenaar en naam van het enorme NOTW-afluisterschandaal, Rupert Murdoch. Ook andere websites van News International, zoals ‘The Times’ en ‘The Sunday Times’, ondervinden de laatste dagen moeilijkheden en vrezen voor een inbraak van de hackers.

Het motief van de hackersgroep om ‘The Sun’ en eventueel andere News International-websites aan te vallen is nog onduidelijk. Eventueel zou ze wraak willen nemen voor de artikels over de gearresteerde Britse tiener Ryan Cleary, waarin het roddelblad de jongen omschreef als “nerd” en “oddball”. Of zou Lulzsec ook denken “boontje komt om zijn loontje”?… (IV)

NakedSecurity.be ontdekte de cyberaanval al eerder:

Het valse bericht dat Rupert Murdoch dood zou aangetroffen zijn in zijn tuin:

Reacties

wpDiscuz