N-VA: “Asielzoekers die zich misdragen uitwijzen”

Asielzoekers die zich misdragen en misdaden begaan, kunnen onmiddellijk het land worden uitgezet. Dat zegt N-VA-Kamerlid Theo Francken na de vechtpartij zondagavond in het open asielcentrum van Arendonk. Tsjetsjenen en Afghanen gingen daar elkaar met stokken en messen te lijf. Staatssecretaris voor Migratie Maggie De Block (Open VLD) ging zondagavond naar Arendonk. Zij zorgde voor […]

Asielzoekers die zich misdragen en misdaden begaan, kunnen onmiddellijk het land worden uitgezet. Dat zegt N-VA-Kamerlid Theo Francken na de vechtpartij zondagavond in het open asielcentrum van Arendonk. Tsjetsjenen en Afghanen gingen daar elkaar met stokken en messen te lijf.

Staatssecretaris voor Migratie Maggie De Block (Open VLD) ging zondagavond naar Arendonk. Zij zorgde voor extra politieaanwezigheid. Een aantal bewoners werd overgeplaatst. Maandag wordt bekeken welke extra maatregelen nog nodig zijn. Vorige week zorgde een filmpje van asielzoekers in het centrum van Bierset die wapens toonden al voor ophef.

“De veiligheid van het personeel is prioritair”, zegt N-VA-Kamerlid Francken. “Maar mensen overplaatsen naar een ander centrum lost niet altijd iets op. De Conventie van Genève zegt dat mensen die misdaden begaan geen recht hebben op opvang. Voor vechtersbazen die met messen of andere wapens staan zwaaien kan de procedure dus heel snel een ‘njet’ worden. Het kan niet zijn dat mensen hun oorlogen hier komen uitvechten.” (Foto: Mia Uydens)

Reacties

wpDiscuz