Nepbedelaar verdient 77.000 euro per jaar (video)

Hij doet verschrikkelijk goed alsof, maar eigenlijk mankeert ie helemaal niets. Toch brengt de combinatie van de rolstoel, de zielige blik en de spastische handen duizenden euro’s per maand op…U wenst snel en zonder al te veel moeite geld te verdienen? Duw jezelf in een rolstoel, haal je beste acteerskills boven en… incasseren maar! Lukt […]

Hij doet verschrikkelijk goed alsof, maar eigenlijk mankeert ie helemaal niets. Toch brengt de combinatie van de rolstoel, de zielige blik en de spastische handen duizenden euro’s per maand op…
U wenst snel en zonder al te veel moeite geld te verdienen? Duw jezelf in een rolstoel, haal je beste acteerskills boven en… incasseren maar! Lukt althans aardig voor Gary Thompson uit de Amerikaanse staat Kentucky. Elke dag opnieuw trekt ie de straat op in zijn rolstoel en faket ie de ziel uit zijn lijf. Geen slecht plan, want het rendeert wel. Meneer verdient zo 100.000 dollar (77.000 euro) per jaar. Enige risico: sommige mensen hebben zo weinig vertrouwen in de maatschappij dat ze ook gehandicapten in vraag gaan stellen. Terecht, in dit geval, en Thompson zelf vond het heel straf dat ze door hem zagen. “Sterk van jullie om me te ontmaskeren, want ik ben hier echt heel erg goed in”, vertelde hij aan de journalist van nieuwsstation LEX 18.

Nu, Thompson heeft in 1993 inderdaad een moto-ongeluk gehad, waardoor hij moeilijk te been is. Er kwam zelfs een zaak van en dat heeft Honda toen 1,8 miljoen euro gekost. Dat geld vloog echter de deur uit en toen het bijna op was, moest er dringend opnieuw geoogst worden. Vandaar het fake gehandicaptenverhaal. Niet iedereen is even opgetogen over het staaltje oplichterij. “Ik dacht echt dat hij gehandicapt was en ik dacht dat ik echt een goede daad deed. Ik heb hem alles gegeven wat ik bij had, zo’n zes dollar”, vertelt slachtoffer Judy McKinney.

Na zijn ontmaskering rolde de man overigens rustig verder naar een andere stadsgedeelte, genoeg nieuwe, naïeve zieltjes daar om te plunderen. (KDN)

Reacties

wpDiscuz