New Yorkse agent geeft betoger muilpeer (video)

Een New Yorkse politieagent is tijdens een Occupy Wall Street-betoging volledig door het lint gegaan. Hij verloor zijn geduld en gaf een betoger enkele rake klappen in het gezicht.Het zijn harde tijden voor demonstranten over de hele wereld. Vorige week kreeg een vrouwelijke betoger in Brussel een schop in het gezicht van een agent en […]

Een New Yorkse politieagent is tijdens een Occupy Wall Street-betoging volledig door het lint gegaan. Hij verloor zijn geduld en gaf een betoger enkele rake klappen in het gezicht.
Het zijn harde tijden voor demonstranten over de hele wereld. Vorige week kreeg een vrouwelijke betoger in Brussel een schop in het gezicht van een agent en nu viel iets gelijkaardigs voor in New York. De Occupy Wall Street-betogingen verlopen niet altijd even vreedzaam, maar dat ligt duidelijk niet altijd aan de betogers zelf.

De New Yorkse agent Johnny Cardona moest in Manhattan de boel in goede banen leiden, maar ging daarbij volledig over de rooie. Op beelden is de zien hoe hij New Yorker Felix Rivera-Pitre meermaals in het gezicht slaat. Agenten proberen daarop de man mee te trekken, maar het volk kon hem uit hun klauwen bevrijden.

Een woordvoerder van de NYPD heeft laten weten dat Cardona handelde uit zelfverdediging, omdat Rivera-Pitre hem een elleboogstoot wilde geven en hem ‘besprenkelde met een onbekende vloeistof’, al is daar op de beelden weinig van te zien. Bovendien is het niet de eerste keer dat de New Yorkse politie zijn boekje te buiten gaat, denk maar aan het voorval met de pepperspray van een kleine maand geleden. (JL)

Reacties

wpDiscuz