Niet verkozen burgemeester eist herverkiezingen

Miserie in Ham, alwaar er eentje niet content is met de uitslag van de verkiezingen: meneer de burgemeester. Bij de vorige verkiezingen kreeg ie namelijk nog 1.606 voorkeursstemmen terwijl dat er nu slechts 42 waren. Daarom eist Dirk De Vis (CD&V) nu nieuwe verkiezingen. Of toch op z’n minst een hertelling.Als het aan burgemeester Dirk […]

Miserie in Ham, alwaar er eentje niet content is met de uitslag van de verkiezingen: meneer de burgemeester. Bij de vorige verkiezingen kreeg ie namelijk nog 1.606 voorkeursstemmen terwijl dat er nu slechts 42 waren. Daarom eist Dirk De Vis (CD&V) nu nieuwe verkiezingen. Of toch op z’n minst een hertelling.
Als het aan burgemeester Dirk De Vis (CD&V) uit Ham lag, mochten de verkiezingen overgedaan worden. Volgens hem werd er immers gefoefeld met de telling. Zijn partij haalde onwaarschijnlijk slechte cijfers in vergelijking met de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 (2.739 tegen 1.217 nu) tegen en de 1.606 voorkeursstemmen achter zijn naam toen, waren er nu nog maar 42. “Dat kan niet, er moet iets misgelopen zijn”, brieste hij.

Met 31,18% tegen 19,75% (CD&V) is de N-VA nu de grootste partij in Ham, terwijl 38,08% van de Hamse bevolking in 2012 nog op CD&V stemde (N-VA 19,35%). “Onmogelijk”, klinkt het bij de burgemeester. En volgens de 64-jarige man werd niet alleen zijn partij benadeeld. “Ook kandidaten die niet op de lijst van CD&V staan, kregen opvallend weinig voorkeursstemmen”, klinkt het.

Daarom eiste de verbaasde burgemeester dat er een hertelling wordt gehouden, en indien hetzelfde resultaat dan naar boven komt, wil hij nieuwe verkiezingen in zijn dorp. Zo ver hoeft het allemaal niet te komen, want we kunnen perfect nagaan of er al dan niet gefoefeld werd. Iedereen die gestemd heeft voor Dirk De Vis moet onderstaande facebookpagina gewoon liken, en ligt dat getal hoger dan de 42 voorkeursstemmen, dan trekken we onze conclusies daaruit. Kop op, Dirk! (KDN)

Reacties

wpDiscuz