Nieuw peuterdrama op het nippertje voorkomen

Mensen schijnen het nog altijd niet geleerd te hebben: kinderen achterlaten in uw auto is schadelijk voor hun gezondheid. Een waarschuwing die afgelopen zondag alweer staalhard genegeerd werd. Verschrikkelijk moet het geweest zijn. Vergeten is menselijk, maar je kind achterlaten in een snikhete auto, dat is dan weer twee bruggen te ver. Afgelopen zondag was […]

Mensen schijnen het nog altijd niet geleerd te hebben: kinderen achterlaten in uw auto is schadelijk voor hun gezondheid. Een waarschuwing die afgelopen zondag alweer staalhard genegeerd werd.

Verschrikkelijk moet het geweest zijn. Vergeten is menselijk, maar je kind achterlaten in een snikhete auto, dat is dan weer twee bruggen te ver. Afgelopen zondag was het weer van dat. Een koppel ging inkopen doen in het winkelcentrum van Schelle, maar liet hun kind van één en twee gemakshalve in de auto. Een voorbijganger merkte de zwetende kindjes op en verwittigde – met het drama van vorige week in het achterhoofd – de hulpdiensten.

“Het was een bezoeker van een fitnesszaak die de kindjes in de wagen had zien zitten en ook opmerkte dat ze fel aan het zweten waren. Hij klampte een andere bezoekster van het winkelcomplex aan en zij stapte onze winkel binnen met de vraag om de politie te bellen. Met de dode baby in Evere in het achterhoofd hebben we onmiddellijk de hulpdiensten gebeld. Hadden we geweten dat die ouders op dat ogenblik in onze winkel stonden, dan hadden we hen natuurlijk onmiddellijk van het gevaar op de hoogte kunnen brengen. Dan waren die kindjes nog sneller uit de wagen gehaald”, vertelt een medewerkster van Concept Fashion Store in Het Nieuwsblad.

Volgens de getuige zaten de kindjes een klein uur alleen in de wagen. De ouders, 26 en 42 jaar en afkomstig uit Schelle, beweren dat het slechts enkele minuten waren. In het ziekenhuis bleek echter dat de kleintjes al kampten met uitdrogingsverschijnselen en een verhoogde lichaamstemperatuur. (KDN)

 

Reacties

wpDiscuz