Nieuw VRT-gebouw kost 105 miljoen euro

Het budget voor het nieuwe VRT-gebouw bedraagt 105 miljoen euro. Dat blijkt uit de open oproep van de Vlaamse bouwmeester die de bouw zal begeleiden, zo meldt De Morgen dinsdag.Het gebouw moet een open campus worden “die bruist van energie en creativiteit stimuleert”. De VRT wil met zijn nieuwe gebouw een breuk maken met het […]

Het budget voor het nieuwe VRT-gebouw bedraagt 105 miljoen euro. Dat blijkt uit de open oproep van de Vlaamse bouwmeester die de bouw zal begeleiden, zo meldt De Morgen dinsdag.
Het gebouw moet een open campus worden “die bruist van energie en creativiteit stimuleert”. De VRT wil met zijn nieuwe gebouw een breuk maken met het huidige gebouw aan de Reyerslaan: geen ellenlange gangen meer en ook geen barelen die de bezoekers tegenhouden. Het nieuwe VRT-gebouw moet op die manier niet alleen de eigen werknemers stimuleren, het moet ook een open huis worden dat als ontmoetingsplaats functioneert.

Het nieuwe gebouw met een totale oppervlakte van 55.000 vierkante meter, dat achter het huidige aan de Reyerslaan komt te staan, moet zo de spil van een mediapark worden waar bijvoorbeeld ook start-ups werken. Ontwerpers krijgen vanaf nu de kans om een concept voor dat gebouw uit te werken en aan de bouwmeester voor te leggen.

Reacties

wpDiscuz