Nieuwe vorm van oplichting: valse agenten houden je tegen en innen corona boetes van 165 euro

Het eerste slachtoffer is al bekend

Ook criminelen trachten munt te slaan uit het coronavirus. Zo wordt er gevraagd om nu op te letten voor valse agenten. Een tandarts uit Vlaams-Brabant is reeds een bekend slachtoffer van deze oplichters.

165 euro onmiddellijk betalen

Tandarts Elke Hanssens (45) kwam afgelopen weekend oog in oog te staan met twee criminelen zonder dat ze het zelf door had. Ze was onderweg om chirurgische mondmaskers op te halen toen ze plots werd tegen gehouden.

“Twee agenten vroegen waarom op ik de baan was”, vertelde de dame aan het Nieuwsblad. “Daarop liet ik een legitimatie zien op mijn iPhone. Ik had de toestemming om in de Jachtlaan in Tervuren honderd chirurgische mondmaskers af te halen.”

De agenten waren het echter oneens met haar bewijs om buiten te gaan en zeiden dat dit een ‘onnodige verplaatsing’ was en eiste dat ze onmiddellijk 165 euro cash betaalde: “Dat heb ik ook gedaan. Vrijdagavond had de eerste minister op televisie nog gezegd dat overtreders voortaan een onmiddellijke inning moesten betalen. Ik was dus – ten onrechte blijkt achteraf – in de veronderstelling dat ik in fout was.”

De agenten hielden blijkbaar ook nog andere wagens tegen, maar het is niet duidelijk of zij ook betaald hebben aan deze oplichters.

Hoe dit te vermijden?

Om dit in de toekomst te vermijden, wordt er aangeraden wanneer je twijfelt als een agent je tegen houdt om zijn legitimatie te vragen. Zij moeten dit steeds tonen wanneer een burger hier om vraagt. Ook zal een politieagent nooit verwachten dat je een boete met cash geld zal betalen.

Bron: Nieuwsblad

 

Reacties

wpDiscuz