Nu al rush op communiekleding

De jacht op kleding voor de eerste communie is nu al geopend. En zesjarigen weten exact wat ze willen. Bij jongens zijn sjaals en dassen dé trend. Meisjes houden van accessoires zoals haarbanden en handtasjes.

Bij kinderkledingzaak Lanoo in Genk draait de verkoop van communiekleding al sinds half december op volle toeren. “Ouders maken elkaar nerveus aan de schoolpoort”, zegt Nathalie Lanoo. “Al zijn het vooral de meisjes die zo vroeg komen. Jongens wachten iets langer.”

De tijd dat ouders hun kinderen aankleedden voor de hoogdag, lijkt voorbij. “Meer dan de helft van onze klantjes kiest zelf zijn communieoutfit”, zegt Dirk Souvereyns van Taratata in Maasmechelen.

Goedkoop is communiekleding niet. “Gemiddeld geven ouders zo’n 250 euro uit”, zegt Dirk. “Er zijn ook uitschieters: sommige mensen kopen zelfs twee outfits voor hun kind. Dan kan de rekening wel eens oplopen tot 600 euro en meer.”

Feestzalen jaren op voorhand geboekt

Ook de zaal voor communiefeesten wordt al ruim op tijd vastgelegd. “Wij hebben al reservaties voor mei 2015”, zegt Miete Vanvoorden van culinaire evenementen Bart Claes. “Mensen willen zeker zijn dat er nog plaats is. Dikwijls reserveren ze al een zaal voor hun tweede kind, terwijl de eerste zijn communie nog moet doen.”

Lees er vandaag meer over in Het Belang van Limburg.

Reacties

wpDiscuz