Olieproblemen ontdekt in meer Airbussen van Qantas

Technici van de luchtvaartmaatschappij Qantas hebben olieproblemen geconstateerd bij drie motoren in A380 Airbussen. Dat heeft de top van de maatschappij maandag bekend gemaakt. Afgelopen donderdag moest een Airbus A380 van Qantas een noodlanding maken in Singapore wegens motorproblemen. De A380 van Airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. De noodlanding in Singapore was voor […]

Technici van de luchtvaartmaatschappij Qantas hebben olieproblemen geconstateerd bij drie motoren in A380 Airbussen. Dat heeft de top van de maatschappij maandag bekend gemaakt. Afgelopen donderdag moest een Airbus A380 van Qantas een noodlanding maken in Singapore wegens motorproblemen.

De A380 van Airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. De noodlanding in Singapore was voor Qantas de aanleiding om de hele A380-vloot aan de grond te houden en de veiligheid van de motoren te controleren.

Door de onregelmatigheden zullen de A380’s van Qantas langer aan de grond blijven dan gepland. De noodlanding in Singapore was het eerste zware incident met een A380 sinds het toestel enkele jaren geleden op de markt kwam.

Volgens Alan Joyce, de topman van Qantas, gaat het om “lichte onregelmatigheden” in de motoren. Die zijn geproduceerd door Rolls-Royce. De koers van Rolls-Royce krijgt voor de derde keer op rij klappen op de beurs van Londen.

Reacties

wpDiscuz