Onderhandelaar CD&V: “Belastingen verhogen is onvermijdelijk”

Met een beetje geknip in de uitgaven hier en daar gaan we ‘r helaas niet komen… Er zal door de burger gedokt moeten worden. Niemand van de betrokken politiekers durft het met die woorden te zeggen, maar eentje komt toch stevig in de buurt. Benjamin Dalle van CD&V zit mee aan de onderhandelingstafel. En op […]

Met een beetje geknip in de uitgaven hier en daar gaan we ‘r helaas niet komen… Er zal door de burger gedokt moeten worden. Niemand van de betrokken politiekers durft het met die woorden te zeggen, maar eentje komt toch stevig in de buurt.

Benjamin Dalle van CD&V zit mee aan de onderhandelingstafel. En op die tafel krijgt stilaan een regeerakkoord vorm. Maar liefst 17 miljard moet tegen 2019 opgehoest worden om een begroting in evenwicht te krijgen. “Bij een saneringsoperatie van 17 miljard euro is verhoging van de belastingen onvermijdelijk”, aldus Benjamin Dalle van CD&V in De Morgen.

Dat de belastingen weer zouden stijgen, is amper een verrassing te noemen. Want zelfs in de tuin der politiekers groeit geld (meestal niet) aan de bomen. Toch is hij de eerste die het met die woorden zegt. En da’s goed! Zo’n uitspraken maken hem waarschijnlijk bij velen niet populair, maar zeg de bevolking gewoon waar het op staat. Ook al is het slecht nieuws.

Kris Peeters, ook CD&V, dijkt in. “De onderhandelaars moeten nog aan de moeilijkste beklimming beginnen”. Kris, iets minder beeldspraak… We zijn allemaal grote jongens en meisjes die wel met minder of slecht nieuws om kunnen gaan. Wat natuurlijk niet maakt dat er ook maar iémand staat te springen om nóg meer belastingen te gaan betalen. (RVH)

Reacties

wpDiscuz