Onderzoek naar doping in paarden voor consumptie

De hormonencel van de federale politie en inspecteurs van de voedselveiligheid zijn maandag binnengevallen in de hippodroom van Bergen. Er zouden hormonen gespoten worden in het paardencircuit. In augustus vond eerder al een inval plaats in Ruislede waar paardenkoersen voor amateurs plaatsvinden. Ook de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Voedselagentschap werkten mee aan de inval. […]

De hormonencel van de federale politie en inspecteurs van de voedselveiligheid zijn maandag binnengevallen in de hippodroom van Bergen. Er zouden hormonen gespoten worden in het paardencircuit.

In augustus vond eerder al een inval plaats in Ruislede waar paardenkoersen voor amateurs plaatsvinden. Ook de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Voedselagentschap werkten mee aan de inval. De sportpaarden komen na hun pensioen namelijk vaak in de voedselketen terecht.

Sinds 2010 is het aantal controles door de politie opgevoerd. Bij een inval vorig jaar in Langdorp testten twaalf paarden positief op producten “die een reëel gevaar vormen voor de volksgezondheid”.

De resultaten van de invallen in Bergen en Ruislede zijn nog niet bekend.

Archiefbeeld: Photonews

Reacties

wpDiscuz