Ook Mechelen heeft zijn ‘foutparkeerflik’

24/01/2013 - 09:09

Eerder deze week was er nogal wat te doen om een combi van de Hasseltse flikken die op het voetpad geparkeerd stond. In Mechelen wilde men blijkbaar bewijzen dat men dat ook kon.

Jan Op De Beeck, die een ‘karikatuurwinkel’ uitbaat in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen, was nog niet een klein beetje verontwaardigd toen hij een Smart-met-zwaailicht aantrof exact voor de deur van zijn zaak: “Deze wagen staat voor mijn winkel op de stoep geparkeerd. Hiervoor kreeg ik enkele maanden geleden, toen ik kaders aan het uitladen was, een boete van 100 euro. Mag de politie dan meer dan de burger? Wel, ze mogen de 100 euro boete aan mij storten”, zo stelde de karikatuurtekenaar.

De lokale politie heeft een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden en de feiten waarin de foto werd genomen. Maurice Dommicent, de commissaris van ’s lands meest ijverige corps (behalve wanneer burgemeester Bart pintjes pakt) vertelt dat er een onderzoek is ingesteld naar het waarom de Smart exact daar werd neergepoot. “Agenten hebben een voorbeeldfunctie en ze moeten de wegcode respecteren. Maar soms is foutparkeren gerechtvaardigd.”

Net als in Hasselt, moeten de Mechelse flikken dus ook een goede reden hebben om fout te  parkeren. Volgens een ooggetuige was die goede reden grote honger: volgens de man zouden de smurfen in de pizzeria aan de overkant gezeten hebben. (SL)

Facebook comments