Oost-Vlaamse CD&V-schepen lokt familiedrama uit

Drama in Kruishoutem, alwaar de vrouw van een rijke zakenman hem neerknalde met een jachtgeweer. De man overleefde de aanslag nipt. De kortsluiting in het hoofd van de vrouw ontstond toen ze ontdekte dat haar man een affaire had met een jongere vrouw…Dat zakenman Piet Vermote (54) dit verhaal nog kan navertellen, is al straf […]

Drama in Kruishoutem, alwaar de vrouw van een rijke zakenman hem neerknalde met een jachtgeweer. De man overleefde de aanslag nipt. De kortsluiting in het hoofd van de vrouw ontstond toen ze ontdekte dat haar man een affaire had met een jongere vrouw…
Dat zakenman Piet Vermote (54) dit verhaal nog kan navertellen, is al straf op zich. De topman bij de bouwgroep van Willy Naessens lag twee dagen in coma met 136 hagelbolletjes in zijn buik. Het gevolg van een kortsluiting in het brein van zijn (ondertussen ex-) vrouw Marianne Maenhout. De 54-jarige dame kon het niet verkroppen dat haar man verliefd geworden was op de 37-jarige CD&V-schepen Hannelore Verzele.

Toen ze op 12 juli vorig jaar tijdens een feestje zag hoe Verzele met een stift ‘I love you’ op de buik van Vermote schreef, besloot ze een moordplan op te maken. Toen Vermote een week later aan mevrouw vertelde dat hij verder wilde met de CD&V-schepen, lokte Maenhout haar man mee naar de zolder. “Mijn cliënt moest plaatsnemen op een stoel. Zijn vrouw blinddoekte hem. Hij was zich van geen kwaad bewust. Plots voelde hij de druk van een voorwerp tegen zijn slaap, gevolgd door een luide knal. Een kogel kwam er niet uit, want het was een alarmpistool”, vertelt Vermotes advocaat in Het Laatste nieuws.

De volgende dag kwam Vermote zijn persoonlijke spullen ophalen. Hij had niet zien aankomen welk ziek plannetje er die dag in haar hoofd zat. “Toen hij zijn vrouw kruiste in de woonkamer, keek hij plots in de loop van een jachtgeweer. Toen haalde ze de trekker over. Ze raakte haar man in de onderbuik. Maenhout probeerde nog te herladen, maar mijn zwaargewonde cliënt kon dat verhinderen en er volgde nog een gevecht. Hij vond ook nog de kracht om de politie te bellen. Toen de agenten arriveerden, zakte hij in elkaar en lag vervolgens twee dagen in coma. Nu nog zwerven er 136 hagelbolletjes uit het jachtpatroon in zijn buik. Hij hangt met haken en ogen aan elkaar”, klinkt het.

Nu, een goed jaar later, zijn Piet en Hannelore nog steeds een koppel. Mevrouw Maenhout riskeert tien jaar opsluiting. (KDN)

Reacties

wpDiscuz