Opnieuw noodlanding voor toestel van Qantas

Een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft maandag kort na het opstijgen een noodlanding gemaakt in Sydney. Het toestel werd veilig aan de grond gezet en niemand raakte gewond. Dit keer ging het om een Boeing 747 die elektrische problemen zou hebben. De maatschappij maakte geen verdere details bekend. De vlucht had Argentinië als […]

Een vlucht van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft maandag kort na het opstijgen een noodlanding gemaakt in Sydney. Het toestel werd veilig aan de grond gezet en niemand raakte gewond. Dit keer ging het om een Boeing 747 die elektrische problemen zou hebben.

De maatschappij maakte geen verdere details bekend. De vlucht had Argentinië als bestemming, er waren 199 passagiers aan boord.

Eerder deze maand had Qantas problemen met enkele Airbussen A380, het grootste passagierstoestel ter wereld. Een vlucht met een A380 (foto) van Qantas moest in Singapore zes minuten na het opstijgen een noodlanding maken nadat een motor olieproblemen kreeg en zwaar beschadigd geraakte.

Ook bij enkele andere A380-toestellen van Qantas werden nadien olieproblemen vastgesteld. De mogelijke oorzaak zou zijn dat Qantas de motoren van deze toestellen iets zwaarder belast dan de meeste maatschappijen.

Reacties

wpDiscuz