Opnieuw Scandinavische horror: 18-jarige Fin schiet in menigte

Een 18-jarige heeft zaterdag in het Finse stadje Hyvinkää vanop een dak de mensen op straat beschoten en daarbij een 18-jarige vrouw gedood. Acht gewonden werden in het plaatselijke ziekenhuis en in het nabije Helsinki opgenomen, zo meldde de radiozender YLE. De dader kon eerst ontsnappen, maar werd na een grootscheepse klopjacht toch ingerekend. hij […]

Een 18-jarige heeft zaterdag in het Finse stadje Hyvinkää vanop een dak de mensen op straat beschoten en daarbij een 18-jarige vrouw gedood. Acht gewonden werden in het plaatselijke ziekenhuis en in het nabije Helsinki opgenomen, zo meldde de radiozender YLE.

De dader kon eerst ontsnappen, maar werd na een grootscheepse klopjacht toch ingerekend. hij had van op het dak van een handelszaak op een groep nachtbrakers geschoten. Volgens Finse media droeg hij een “gevechtsuniform”. Onder de gewonden is ook één politieagent.

De politie trof na de arrestatie bij een huiszoeking verscheidene wapens aan, waarvoor de jonge man geen licentie had. Over zijn motieven is (nog) niets bekend.

Reacties

wpDiscuz