Overvaller dient klacht in tegen schietende garagist

Een Brusselse dertiger die eind januari een overval pleegde op garagist Steven Houman in Hombeek, riskeert vijf jaar cel. Maar de betichte dient nu ook zelf klacht in tegen de schietende garagist voor poging tot doodslag. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De Brusselaar had met Steven Houman (foto) na sluitingstijd in de garage in de […]

Een Brusselse dertiger die eind januari een overval pleegde op garagist Steven Houman in Hombeek, riskeert vijf jaar cel. Maar de betichte dient nu ook zelf klacht in tegen de schietende garagist voor poging tot doodslag. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De Brusselaar had met Steven Houman (foto) na sluitingstijd in de garage in de Boterstraat in Hombeek afgesproken om een Audi RS6 te komen kopen. Maar toen de koper gemaskerd toekwam, duwde die een geweer tegen het gezicht van Houman. Die moest de sleutels van de auto afgeven.

Maar Houman had een babygun op zak omdat hij het zaakje niet helemaal vertrouwde. Tijdens een schermutseling loste de garagehouder zelf een schot naar de overvaller. Die maakte zich uit de voeten. Om zeker te zijn dat hij niet zou terugkomen schoot de garagist nog enkele keren in de lucht.

Een buurtbewoner kon de nummerplaat van de vluchtwagen noteren, waardoor de overvaller en zijn kompaan snel konden gevat worden. Ook al raakte de overvaller niet gewond besloot hij enkele weken geleden om klacht in te dienen tegen de garagist wegens ‘poging tot doodslag’. Die aanklacht is nog in onderzoek.

De dader, Nacer H.M.H., beweert dat hij wel de bedoeling had om de Audi te stelen, maar dat hij daarbij geen geweld heeft gebruikt. Hij riskeert vijf jaar cel, zijn kompaan Iliass A.(20) 18 maanden, deels met uitstel. De rechter velt op 7 september hierover een vonnis.

LDN

Reacties

wpDiscuz