Pamflet roept op tot extreem geweld tegen politie: ‘Ze zijn overwerkt, we moeten nu aanvallen’

Hallucinant

Iets meer dan een week geleden verscheen er een pamflet online op de website van Indymedia Bruxsel, een organisatie en mediaplatform waar bijna uitsluitend uiterst linkse groepjes met anarchistische inslag op zetten, die aanzetten tot geweld op agenten. De politie neemt dit heel serieus

We moeten nu aanvallen

De schrijver van dit pamflet roept op tot zeer extreem geweld tegen de politie in de maand mei. Volgens hem de ideale moment omdat de agenten nu zoveel werk hebben en volledig uitgeput zijn:

“De tijd is rijp om aan te vallen. Onze tegenstanders zijn bezig met andere dingen. De ordemachten waren nooit zo overwerkt en aanwezig in de openbare ruimte, met voertuigen, drones of te voet. Wat zou er gebeuren moesten we hen in hun bolwerken bedreigen met doodsboodschappen? Wat zou er gebeuren als we ze aanvallen met stenen, vuurwerk en molotovcocktails? Midden in de nacht terwijl ze slapen, of tijdens hun patrouilles.”

Haat tegen politie is groot onder andere door dood van Adil

Waarom deze oproep wordt gedaan, lijkt al snel duidelijk wanneer je de website van Indymedia bekijkt. Zo zijn de politie volgens hen een ‘fascistische organisatie” en hun ‘natuurlijke vijand’. Ook zijn ze woedend na de dood van Adil in Anderlecht toen hij aan de politie wou ontsnappen.

Alsof het pamflet nog niet gruwelijk genoeg is, wordt er ook opgeroepen tot cipiers aan te voelen. Ook gsm-antennes moeten er volgens hen aan geloven.

“Wat zou er gebeuren als de wagens van de cipiers bewerkt zouden worden met een schroevendraaier, een hamer of lucifers? Als ze zelf aangevallen zouden worden als ze naar huis gaan? Wat zou er gebeuren als enkele glasvezelkabels onder een makkelijk te openen luik gesaboteerd zouden worden? Of als bepaalde relaisantennes op strategische plaatsen plots niet meer zouden werken?”

Veiligheidsdienst neemt dit serieus

De schrijver riep op om volgende maand aan te vallen. “Maar als je te ongeduldig bent om te wachten tot mei, hoef je niet te aarzelen om al in april aan te vallen”

Deze oproep wordt overigens heel serieus genomen door de veiligheidsdienst OCAD. Het zou best kunnen dat de brandstichting van de zendmast in Pelt naar aanleiding van dit pamflet was.

Online pamflet roept op om coronacrisis te gebruiken om aanslagen te plegen: “Nu politie overwerkt is, kunnen we ze aanvallen”

Bron: HLN, Nieuwsblad

Reacties

wpDiscuz