Problemen op E34 houden mogelijk aan tot maandag

In de nasleep van het ongeval met de vrachtwagen geladen met gasflessen in Vrasene, blijft de E34/N49 nog zeker tot vrijdagmiddag afgesloten voor alle verkeer tussen Stekene en Vrasene. Ook de parallelwegen blijven afgesloten. Dat laat de gemeente Beveren donderdagavond weten. Als klap op de vuurpijl gebeurden er vrijdagochtend twee ongevallen op de E17 in […]

In de nasleep van het ongeval met de vrachtwagen geladen met gasflessen in Vrasene, blijft de E34/N49 nog zeker tot vrijdagmiddag afgesloten voor alle verkeer tussen Stekene en Vrasene. Ook de parallelwegen blijven afgesloten. Dat laat de gemeente Beveren donderdagavond weten. Als klap op de vuurpijl gebeurden er vrijdagochtend twee ongevallen op de E17 in Kruibeke, waardoor Antwerpen tijdens de ochtendspits schier onbereikbaar was.

Het verkeer vanuit Knokke wordt afgeleid ter hoogte van Stekene. Het verkeer vanuit Antwerpen wordt afgeleid ter hoogte van de R2. Burgemeester Marc Van De Vijver roept op om rekening te houden met de uitzonderlijke situatie en de omgeving te mijden. “Het hoeft geen betoog dat deze situatie morgenochtend in het Waasland tot grote verkeersproblemen kan leiden richting Antwerpen en Waaslandhaven”, zo waarschuwde het gemeentebestuur donderdagavond. De burgemeester van Beveren roept burgers en bedrijven dan ook op tot “verantwoordelijkheidszin”. Hij vraagt zoveel mogelijk de omgeving te vermijden, de verplaatsing naar Antwerpen of de Waaslandhaven uit te stellen en leveranciers en klanten in te lichten.

De hulpdiensten doen al wat in hun mogelijkheden ligt om de situatie zo snel als mogelijk te normaliseren. Het vuur is onder controle, maar de brandweer blijft nablussen om de gasflessen af te koelen. Momenteel zijn er nog zeker een tot twee flessen die branden. Eens dat vuur eindelijk gedoofd is kan tot bij het wrak geraakt worden. Mogelijk liggen er nog flessen onder de gekantelde vrachtwagen. Eens de gasflessen zijn opgekuist en de twee vrachtwagens zijn getakeld, moet het zwaar beschadigde wegdek worden hersteld. Het kan dus nog tot begin volgende week duren eer de snelweg weer beschikbaar is voor het verkeer.

Ongevallen op E17

De N49 blijft ter hoogte van Vrasene in beide richtingen afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de E17. De rijbaan richting Antwerpen is op de E17 inmiddels vrijgemaakt na twee ongevallen in Kruibeke. Als gevolg van die ongevallen stond er tijdens de ochtendspits een lange file tot voorbij Waasmunster.

Het eerste ongeval gebeurde rond 7.30 uur in de richting van Antwerpen. Door een nog onbekende oorzaak reden twee personenwagens er op elkaar in. Een inzittende raakte lichtgewond, maar twee rijstroken waren versperd door het ongeval. Er stond een file van een tiental kilometer, en in die file gebeurde een nieuw ongeval in Kruibeke. Het ging om een kop-straataanrijding zonder gewonden.

SOPY/Belga

Foto: Geert De Rycke

Reacties

wpDiscuz