Qantas blijft voor onbepaalde tijd aan de grond

Qantas Airways houdt vanaf zaterdag al haar toestellen wereldwijd aan de grond. De directie van de Australische luchtvaartmaatschappij nam die beslissing na de vakbondsacties van het personeel. Zowel de piloten als het grondpersoneel hebben de voorbije weken actie gevoerd. Zij willen een betere verloning. Er wordt bovendien geprotesteerd tegen de reorganisatieplannen van de directie. De […]

Qantas Airways houdt vanaf zaterdag al haar toestellen wereldwijd aan de grond. De directie van de Australische luchtvaartmaatschappij nam die beslissing na de vakbondsacties van het personeel.

Zowel de piloten als het grondpersoneel hebben de voorbije weken actie gevoerd. Zij willen een betere verloning. Er wordt bovendien geprotesteerd tegen de reorganisatieplannen van de directie. De vakbonden vrezen dat er jobs naar het buitenland zullen verplaatst worden.

De directie van Qantas, de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van het land, kondigt nu drastische maatregelen aan. Personeelsleden die actie voeren, zijn vanaf maandagavond niet langer in dienst. Bovendien vertrekken er vanaf nu geen binnenlandse of internationale Qantasvluchten meer.

De luchtvaartmaatschappij vliegt op 140 bestemmingen in 37 landen. 108 vliegtuigen blijven nu voor onbepaalde tijd aan de grond. Het verlies wordt op 15 miljoen euro per dag geschat.

Beeld: Photonews

Reacties

wpDiscuz