R8-racer vlamt nu rond met een nog exclusievere sportkar (foto’s)

Deze week werd er een sportwagen gespot die eerst en vooral onze aandacht trok omwille van zijn zeldzaamheid. Maar wacht eens even: was dat niet Benjamin aan het stuur? Jawel… De Porsche 997 is een wagen die je, met slechts 356 geproduceerde exemplaren, gerust zeldzaam mag noemen. Ongetwijfeld zal een ‘tweedehandsje’ over enkele jaren meer […]

Deze week werd er een sportwagen gespot die eerst en vooral onze aandacht trok omwille van zijn zeldzaamheid. Maar wacht eens even: was dat niet Benjamin aan het stuur? Jawel…


De Porsche 997 is een wagen die je, met slechts 356 geproduceerde exemplaren, gerust zeldzaam mag noemen. Ongetwijfeld zal een ‘tweedehandsje’ over enkele jaren meer opbrengen dan hij nieuw gekost heeft. Ook zijn prestaties mogen er zijn: met 408 paarden in de bolle kont sprint de wagen in 4,5 seconden naar de honderd en stoppen met klimmen doet de naald pas bij 305 kilometer per uur.

Er vonden ook enkele 997 Speedsters hun weg naar ons Belgenland, waaronder het enige exemplaar van de 356 stuks die in de kleur ‘Dunkelblau Metallic’ werd gespoten. Die werd deze week in Vilvoorde gespot. Maar wacht eens even? 9-IVO-6, is dat geen opvallende nummerplaat? De nummerplaat aan Ivo DC’s Ferrari is 003-IVO, die aan de gehavende R8 van zoonlief, de vluchtende racer Benjamin, DC-999. Is de Speedster van Ivo? Maar… de bestuurder lijkt verdacht hard op Benjamin!

Een telefoontje naar een brave meneer die in dezelfde straat woont als de familie DC (maar zijn naam liever niet ziet verschijnen) leert ons het volgende: “Benjamin passeert hier inderdaad af en toe met een Porsche nu. Vader en zoon, dat zijn echte autoliefhebbers he! Ik hoop alleen dat hij nu beseft dat drinken en rijden niet samen gaan, en dat hij zijn lesje geleerd heeft!”

Moraal van het verhaal: jonge kerel rijdt met een stuk in zijn voeten en een supersnelle wagen een onschuldig slachtoffer halfdood, verzint een carjackingsverhaal, gaat drie weekjes brommen en krijgt terug een raket onder zijn kont. Misschien had een Fiatje ditmaal beter geweest? (SL)

Reacties

wpDiscuz