Van Ranst heeft nog een extremer idee: ‘We kunnen een cordon rond Antwerpen doen’

Net zoals in de serie

Het is momenteel zeker geen pretje om Antwerpenaar te zijn of in de provincie Antwerpen te wonen. Met een ongeziene avondklok vanaf 23u30 en alle andere drastische maatregelen, lijken we buiten een nieuwe lockdown niet meer extremer te kunnen gaan, maar misschien kan het toch.

Cordon rond Antwerpen

Viroloog Marc Van Ranst stelde namelijk hardop een idee voor die de regering nog zou kunnen doen. Hij sprak over een heel cordon rond de provincie Antwerpen. Geen enkele Antwerpenaar mag de provincie dan verlaten en niemand mag ook binnengaan.

“Wanneer je een rode zone hebt, dan moeten we daar eigenlijk niet flauw over doen. Dan wil je niet dat daar mensen binnen- of buitengaan, behalve voor een heel goede reden. Eigenlijk een cordon dus, dat is wat men in andere landen ook doet.”

Net zoals in de gelijknamige Vlaamse serie dus, maar dan ongetwijfeld zonder de containers om de grenzen af te bakenen. Als het aan de viroloog ligt, gaan Antwerpenaren overigens ook niet meer op reis, vertelde hij aan VTM:

“Het gaat overal problemen geven. Ik zei een paar maanden geleden al dat vakantie in eigen land een goed idee zou zijn.”

Bron: Redactie24

 

Reacties

wpDiscuz