Rechter zont naakt op haar bureau en wordt ontslagen (foto)

Rechter zijn, het is geen makkelijke job. Oordelen over het lot van onbekenden, tijdens een zitting de hele tijd geconcentreerd blijven en die sérieux die steeds moet uitgestraald worden… Niet moeilijk dat er achter de schermen al eens een keertje ontspannen moet worden! Deze jonge vrouwelijke rechter wou nog wat zonnestralen meepakken maar moet dat […]

Rechter zijn, het is geen makkelijke job. Oordelen over het lot van onbekenden, tijdens een zitting de hele tijd geconcentreerd blijven en die sérieux die steeds moet uitgestraald worden… Niet moeilijk dat er achter de schermen al eens een keertje ontspannen moet worden! Deze jonge vrouwelijke rechter wou nog wat zonnestralen meepakken maar moet dat nu bekopen met de zwaarste sanctie: haar ontslag.
De jongedame die in Sarajevo, Bosnië-Herzegovina, de eerbiedwaardige functie van rechter aan het hooggerechtshof bekleedde, werd ’s morgens om 8 uur gespot terwijl ze in haar blootje op haar bureau lag te zonnen. Een alerte collega, die een inkijkje had op haar bureau, nam foto’s van dit merkwaardige spektakel – ze deed er overigens ook nog wat lichaamsoefeningen, maar daar hebben we geen beelden van.

Het schandaal raakte maar bekend toen enkele snoodaards bewijsmateriaal van haar acties lekten naar de pers. Op dat moment vond er al een hoorzitting plaats over haar merkwaardige gedrag. Nochtans was het in het begin niet duidelijk over wie het ging: na onderzoek van de foto’s bleek het over een jonge rechter te gaan.

Volgens de disciplinaire commissie heeft ze met haar gedrag het imago van het hooggerechtshof geschaad. De vrouw verdedigde zichzelf door te stellen dat de deur op slot was en dat ze het recht had om zich ‘op te warmen’ voor de komende dag. Bovendien verwachtte ze niet dat er in het overliggende gebouw mensen aanwezig waren. Alhoewel we de betrokken jongedame absoluut niets verkeerd toewensen, moet het toch even raar geweest zijn om een keer aan de andere kant van de balie te staan en over je eigen leven te laten beslissen… (KA)

Reacties

wpDiscuz