Reportage toont hoe Nederland bewust hun inwoners besmet met coronavirus om het zo te verslaan

Is dit slim?

De meeste Europese landen zijn in totale lockdown door het coronavirus en er wordt iedereen aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven om de verdere verspreiding te stoppen. Echter is dit niet overal de manier waarop gewerkt wordt. Zo mogen Nederlanders nog naar de markt en zijn slechts een deel van de winkels gesloten.

Het virus stoppen door geleidelijk aan corona te verspreiden

Het grote VICE News maakte nu een korte, maar krachtige reportage over de aanpak van het coronavirus in Nederland. Zoals premier Rutten een tijdje geleden vertelde op nationale tv is hun aanpak geen complete lockdown, maar willen ze de groepsimmuniteit gecontroleerd opbouwen.

In de praktijk wil dit zeggen dat ze in Nederland allerlei maatregelen nemen zoals afstand houden, café’s sluiten en bepaalde delen van de bevolking apart houden, maar ook niet even streng zijn zoals in België, Spanje of Italië. Omdat het nog een jaar kan duren voor er een vaccin is, zou het in theorie een goed idee kunnen zijn om groepsimmuniteit op te bouwen tegen COVID-19. Zo is er in de toekomst ook geen verdere verspreiding meer mogelijk en zou het virus uiteindelijk ‘uitsterven’ bij onze Noorderburen.

60% van de bevolking moet besmet raken

Toekomstgewijs klinkt dit misschien goed, maar als alles niet verloopt zoals gehoopt dan kunnen zulke maatregelen ervoor zorgen dat er immens veel doden vallen. Om tot groepsimmuniteit te bekomen zou namelijk liefst 60 procent van de bevolking uiteindelijk besmet moeten raken.

De Britten waren dit ook eerst van plan, maar kwamen al snel op hun stappen terug. In Nederland zijn door deze ‘soepelere’ maatregelen nu al zo’n 213 doden. Dat is al behoorlijk wat als je weet dat dit nog exponentieel zal stijgen. Onze Noorderburen worden nu wel weer iets strenger, maar het moet nog blijken of de tactiek ‘gecontroleerd groepsimmuniteit opbouwen’ wel een goed idee was.

Interessante materie en een unieke visie. Meer zie je hierover in onderstaande video:

Reacties

wpDiscuz