Rokers opgejaagd wild?

De discussies rond het rookverbod zullen de komende weken weer hoog oplaaien. De voorzitter van de Senaatscommissie Sociale Aangelegenheden, Dirk Claes (CD&V), heeft een wetsvoorstel ingediend om alle uitzonderingen te schrappen.Met dit voorstel wil hij komen tot een algemene, rookvrije horeca. Het vroegste tijdstip waarop dit mogelijk zou zijn, is 1 januari 2012.De aanleiding hiertoe […]

De discussies rond het rookverbod zullen de komende weken weer hoog oplaaien. De voorzitter van de Senaatscommissie Sociale Aangelegenheden, Dirk Claes (CD&V), heeft een wetsvoorstel ingediend om alle uitzonderingen te schrappen.
Met dit voorstel wil hij komen tot een algemene, rookvrije horeca. Het vroegste tijdstip waarop dit mogelijk zou zijn, is 1 januari 2012.

De aanleiding hiertoe vormen de cijfers die Volksgezondheid heeft uitgebracht. Waar de wet duidelijk is (lees: waar men niet mag roken), is 80 % van de eetgelegenheden in orde. Het zijn net die zaken waar er achterpoortjes voor mogelijk zijn, zoals cafés, waar de helft de minimumverplichtingen niet respecteert.

Nog volgens Claes zou 65 % van de Belgen voorstander zijn om de bestaande wetgeving uit te breiden. (KA)

En wat denkt u ervan? Gooi uw mening onder dit artikel!

Reacties

wpDiscuz