Russin neemt naakt een duik tussen de walvissen

Het zal wel fris geweest zijn, maar Natalia Avseenko ging toch naakt in de Witte Zee duiken. De Russin wilde namelijk uitproberen of het zo makkelijker is om Beluga’s, een walvissoort, te temmen.1,5 graden onder nul, zo fris was het water. Als een ‘normale mens’ langer dan vijf minuten in water blijft dat zo koud […]

Het zal wel fris geweest zijn, maar Natalia Avseenko ging toch naakt in de Witte Zee duiken. De Russin wilde namelijk uitproberen of het zo makkelijker is om Beluga’s, een walvissoort, te temmen.

1,5 graden onder nul, zo fris was het water. Als een ‘normale mens’ langer dan vijf minuten in water blijft dat zo koud is, overleeft hij dit niet. De 36-jarige Avseenko is echter yoga-expert die een speciale ademtechniek beheerst, waardoor ze meer dan tien minuten onder water kan blijven.

Er leven nog ongeveer 100.000 Beluga’s in het wild, maar deze exemplaren moeten in een afgesloten deel van de Witte Zee klaargestoomd worden voor een leven in gevangenschap. Dierenactivisten zijn het hier overigens niet mee eens.

De witte Beluga wordt ook wel eens witte dolfijn genoemd: het dier is namelijk zowel familie van de tandwalvissen als van de dolfijnen. Het is een dier dat bekend staat voor zijn gevoeligheid en daarom gaat men ervan uit dat het beter reageert op mensen zonder kunstmatige stoffen, zoals een duikerspak. Op de foto’s is te zien dat ze het goed konden vinden met hun ‘vriendin zonder kunstmatige stoffen’. (SL)

Reacties

wpDiscuz