Sharia4Belgium en PS schieten met scherp op federale politie

Nadat de politie donderdagavond een oogje in het zeil hield van een gesluierde vrouw, is de federale politie kop van jut. Het is Jamal Ikazban (foto) van de PS die de kat de bel aanbond. Hij is Brussels parlementslid en schepen van Sport in Sint-Jans-Molenbeek en heeft vrijdag een klacht ingediend tegen de federale politie. Hij […]

Nadat de politie donderdagavond een oogje in het zeil hield van een gesluierde vrouw, is de federale politie kop van jut.

Het is Jamal Ikazban (foto) van de PS die de kat de bel aanbond. Hij is Brussels parlementslid en schepen van Sport in Sint-Jans-Molenbeek en heeft vrijdag een klacht ingediend tegen de federale politie. Hij zou donderdagavond het slachtoffer zijn geworden van geweld door de politie tijdens de rellen die uitbraken na de controle van een vrouw met een niqab.

Twee vrouwelijke agenten kregen klappen, één heeft een gebroken neus. ’s Avonds braken er rellen uit voor het politiekantoor. Jamal Ikazban ging naar het politiecommissariaat en probeerde de gemoederen te bedaren. Hij vertelde tegen een agent wat zijn functie was, maar dat bleek niet veel uit te halen. “Het lijkt erop dat ze de schepen niet herkend hebben”, zegt Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie.

Hij zegt dat hij handboeien om kreeg en tegen de grond geduwd werd door verschillende agenten. De lokale politie liet hem later vrij. Behalve de twee vrouwelijke agenten raakten nog twee politiemensen gewond. Een kreeg een steen tegen de knie, een andere raakte gewond door glasscherven.

In elk geval wil Ikazban een intern onderzoek en heeft hij een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Want het is onbegrijpelijk dat ze hem niet herkenden. Maar misschien zijn politieagenten gewoon mensen zoals u en ik. En misschien houden ze geen lange lijst bij van alle politici van de zes parlementen van dit land.

PS’er Ikazban is trouwens niet de enige die de politie in het vizier neemt na de niqab-rellen. Ook onze huisvriend Fouad Belkacem van Sharia4Belgium kon natuurlijk niet ontbreken. Hij verklaarde vrijdagavond via verschillende media dat hij trots is op de geniqaabte vrouw met de opvallend Belgische naam Stéphanie.

Hij vond het ook geweldig dat de pittige moslima een kopstoot uitdeelde aan één van de vrouwelijke agentes, die daarbij een gebroken neus en twee gebroken tanden opliep. Een woord van troost voor de gewonde agente kon er trouwens niet af: “Ik raad de agente aan om meteen een plastisch chirurg te raadplegen, want de westerse vrouwen houden ervan om zich voor te doen als lustobject.”

Meteen bevestigde Belkacem ook hoe hij en zijn radicale bende naar u en ik kijken. Hij bevestigde dat moslims het Herrenvolk zijn en dat wij bestemd zijn om te branden in de hel: “Wij hebben geen gram respect voor jullie, ongelovigen, en ook niet voor jullie manier van leven. Onze religie en onze levenswijze zijn superieur aan die van jullie”, verklaarde Belkacem. Wie de haatbaard nog op video wil zien kan hieronder kijken: (AN)


Reacties

wpDiscuz