De seksistische lezing van Jeff Hoeyberghs waardoor de bom barstte: “Vrouwen willen de privileges maar willen hun benen niet meer open doen”

Jeff toch

Bekend plastische chirurg Jeff Hoeybergs kwam afgelopen week stevig in opspraak nadat hij een lezing deed op de universiteit van Gent voor de mannelijke studentenvereniging KVHV. Daar deed hij enkele heel felle uitspraken die in de tijden van #MeToo niet meer bepaald door de beugel kunnen. Vooral onderstaande zinnen zorgden voor een storm aan reacties:

Wat is het probleem met die hele #MeToo? Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en geld maar ze willen wel niet meer hun benen open doen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden.

De UGent overweegt nu een tijdelijke schorsing van vier maanden voor de studentenclub en Jeff Hoeybergs zelf heeft al 500 klachten tegen hem lopen. De chirurg blijft echter achter zijn uitspraken staan.

Hieronder twee video’s, eentje waar er kort wordt gepraat over zijn uitspraken die veel commotie veroorzaakte en het andere filmpje is zijn hele lezing.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Klikker

Wat een blaaskaak.

John

En hij heeft nog gelijk ook.
Maar inderdaad een blaaskaak.

Miranda

Hé knap! Laten we het nieuwe jaar samen vieren! Schrijf mij ~ https://bit.ly/2Pb2Vqm ~

Jef Patat

Hij heeft gelijk ook!

Den Deze

Lol, allemaal gefrustreerde losers in de comments die ofwel nog nooit een vrouw van dichtbij gezien hebben ofwel voortijdig klaarkomen.

Hé knap! Laten we het nieuwe jaar samen vieren! Schrijf mij ~ http://bit.ly/KLIKEHERE

dan

misschien is dit stukje weer mooi uit context gehaald..
hier klinkt hij toch behoorlijk intelligent met zijn mening :

https://www.youtube.com/watch?v=vDVMdOCDcrQ

wpDiscuz