Shariah4Belgium kopstuk doet het met oervlaams meisje

Wanneer je Abu Mujahid zou tegenkomen met zijn vrouw, zou je niet vermoeden dat achter het tentzeil waaronder zijn geliefde de straat mag opkomen, een oervlaamse deerne schuil gaat. Tatiana Wielandt, een 20-jarige meisje  uit Antwerpen, trouwde in december 2010 met Noureddine Abouallal, de echte naam van Abu Mujahid. Ondertussen hebben de twee een kind […]

Wanneer je Abu Mujahid zou tegenkomen met zijn vrouw, zou je niet vermoeden dat achter het tentzeil waaronder zijn geliefde de straat mag opkomen, een oervlaamse deerne schuil gaat.
Tatiana Wielandt, een 20-jarige meisje  uit Antwerpen, trouwde in december 2010 met Noureddine Abouallal, de echte naam van Abu Mujahid. Ondertussen hebben de twee een kind dat de naam ‘Mujahid’ kreeg. Dat die naam ‘strijder’ betekent en er op zijn geboortekaartje een tekening van een oorlogskrijger met een mitrailleur in de hand prijkte, kan je bezwaarlijk toeval noemen.

In het Laatste Nieuws getuigt Astrid Gorris, moeder van Tatiana Wielandt, over haar dochter. Hoe ze zich op haar 18de tot de islam bekeerde, hoe ze kort daarna trouwde en sindsdien van haar familie is vervreemd: de familie Wielandt kreeg een serieuze schok te verwerken. Zelfs haar eigen vader mag niet op bezoek komen bij zijn dochter, want contact met mannen is niet toegelaten. De jongedame, die farmacie studeerde om apotheker te worden, heeft haar studies opgegeven en mag niet werken. Wanneer ze toch eens naar buiten komt, is dat volgens de kledingsvoorschriften die de Shariah voorschrijft: in een boerka.

De moeder van Tatiana verwijt zich één ding: “Ik vrees dat mijn man en ik zonder het destijds te beseffen een grote fout hebben gemaakt. We hebben Tatiana vanaf haar 14de vier zomers na elkaar naar Marokko op vakantie laten gaan, bij de familie van haar beste vriendinnetje. Die laatste is de zus van Noureddine met wie ze is getrouwd. Nu beklaag ik het me dat ik die vakanties heb toegestaan. Eens ze 18 was, bleek ze een relatie met Noureddine te hebben en bekeerde ze zich tot de islam. Mijn man heeft van verdriet twee dagen op de zetel gelegen.”

Toch leek het in het begin nog vrij normaal: “Noureddine was een moderne jongen die jeans droeg en werkte als arbeider. Maar eens ze getrouwd waren, veranderde er heel wat: Noureddine liet een baard staan, begon lange gewaden te dragen, werd werkloos. Later bleek dat hij lid was van Shariah4Belgium. Ik hoor zelfs dat mijn dochter in een boerka mee met de organisatie strijdt.”

Astrid Gorris hoopt dat haar dochter wegloopt uit het milieu. Ondertussen is Abu Mujahid alvast bezig aan een blitscarrière: nog steeds werkloos, maar bij afwezigheid van Fouad Belkacem wel een kopstuk van Shariah4Belgium. Aan duidelijkheid geen gebrek: “Wij zullen nooit stoppen. Wij gaan de ruggengraat van de Belgische democratie breken!”. (KA)

Bekijk hier nog een stukje van Abu Mujahid waarin hij zijn hallucinante visie op de Antwerpse Open Vld-lijst geeft:

Reacties

wpDiscuz