Shariah4Belgium opent islamitische rechtbank

Shariah4Belgium kenden we al van enkele beruchte video’s, maar nu gaat de extremistische moslimorganisatie nog een stukje verder: in Antwerpen is een rechtbank geopend die huwelijksgeschillen en erfeniskwesties behandelt volgens de islamitische rechtspraak. Het Centrum voor Islamitische Diensten huist in de Borgerhoutse Somméstraat. Volgens de website zal het “alle gevallen van echtscheiding, nietigheid van het […]

Shariah4Belgium kenden we al van enkele beruchte video’s, maar nu gaat de extremistische moslimorganisatie nog een stukje verder: in Antwerpen is een rechtbank geopend die huwelijksgeschillen en erfeniskwesties behandelt volgens de islamitische rechtspraak.

Het Centrum voor Islamitische Diensten huist in de Borgerhoutse Somméstraat. Volgens de website zal het “alle gevallen van echtscheiding, nietigheid van het huwelijk, verzoening of echtelijke geschillen in overeenstemming met de sharia van Allah behandelen en een certificaat overhandigen waar nodig”.

Diversiteitsschepen Monica De Coninck (sp.a) vindt het op zich goed dat religieuze instanties bemiddelen in hun gemeenschappen, “al zou dat beter niet door fundamentalisten gebeuren”.

De Coninck benadrukt dat geen sprake kan zijn van een rechtbank die straffen uitspreekt en voltrekt. Als het enkel om bemiddeling gaat, vindt ze het geen slechte zaak. Ze wijst er ook op dat haar diensten Shariah4Belgium al in het oog houden.

De organisatie, die geleid wordt door Abu Imran, is niet onbesproken. Op zondag 11 september zal Sharia4Belgium een lezing geven ter gelegenheid van de tiende verjaardag van 11 september, de dag waarop de wereld bijzonder hard geconfronteerd werd met de terreurorganisatie Al Qaida.

Wij polsten naar een reactie bij enkele Antwerpse moslims: “Sharia4Belgium is een absurde organisatie. In de moslimwereld worden zij gewoon uitgelachen: het gaat om enkele individuen die ijveren voor de sharia, maar de overgrote meerderheid van de moslims wil helemaal niet dat een dergelijk systeem wordt gehanteerd. Gestenigd worden omdat je een vrouw beledigt, een hand afkappen omdat je iets gestolen hebt of opgehangen worden omdat je mogelijk overspel zou gepleegd hebben, wie wil deze zaken nog? De mensen van Sharia4Belgium leven niet in de realiteit.”

Reacties

wpDiscuz