Slak doet verkeerslichten op groen springen: vrouw dood

In het Engelse Coventry is een 19-jarige vrouw omgekomen door… een slak. Dat beestje had een kortsluiting veroorzaakt in de installatie van enkele verkeerslichten waardoor alle chauffeurs aan weerszijden van een brug groen licht kregen. Met een dodelijke frontale botsing tot gevolg. Het ongeval gebeurde al vorig jaar maar pas nu werd de conclusie van […]

In het Engelse Coventry is een 19-jarige vrouw omgekomen door… een slak. Dat beestje had een kortsluiting veroorzaakt in de installatie van enkele verkeerslichten waardoor alle chauffeurs aan weerszijden van een brug groen licht kregen. Met een dodelijke frontale botsing tot gevolg.
Het ongeval gebeurde al vorig jaar maar pas nu werd de conclusie van het onderzoek bekendgemaakt. En de grote boosdoener is niets meer of minder dan… een slak. Dat beest was de installatie van de verkeerslichten, die het verkeer op een smalle brug moesten regelen, ingekropen. Het slijmspoor veroorzaakte daarop een kortsluiting waarop de lichten langs weerszijden van de brug op groen sprongen.

Gevolg: zowel Katie Dagley (19) aan de ene kant van de brug als een 18-jarige chauffeur aan de andere kant, reden door waarop ze frontaal op elkaar knalden. Dagley was op slag dood. De andere bestuurder werd eerst met de vinger gewezen, maar is nu door de resultaten van het onderzoek vrijgepleit.

Reacties

wpDiscuz