Slang vliegt mee als verstekeling op vliegtuig (video)

Wie de film ‘Snakes on a plane’ zag, herinnert zich nog hoe een vol vliegtuig te maken krijgt met een epische lading slangen. Helemaal onmogelijk blijkt dat niet, zoals deze Australiërs mochten ervaren. Toen de Qantas vlucht tussen Cairns en Papoea New Guinea donderdag al twintig minuten onderweg was, schrok één van de passagiers: ze […]

Wie de film ‘Snakes on a plane’ zag, herinnert zich nog hoe een vol vliegtuig te maken krijgt met een epische lading slangen. Helemaal onmogelijk blijkt dat niet, zoals deze Australiërs mochten ervaren.
Toen de Qantas vlucht tussen Cairns en Papoea New Guinea donderdag al twintig minuten onderweg was, schrok één van de passagiers: ze zag het hoofd van een slang uit de motor kruipen.

Niemand geloofde haar in eerste instantie, maar wat later werd het pijnlijk duidelijk: de slang zat in de vleugel vlakbij de motor. Het ging om een drie meter lange ‘scrum python’, de langste slangensoort die in Australië leeft. Ze was waarschijnlijk via het landingsgestel aan boord gekropen en had zich in een holte verstopt.

Buiten was het -12 graden en de windsnelheden bereikten 400 kilometer per uur. Het dier bleef echter hardnekkig volhouden, maar raakte gewond, waardoor de motor met bloed besmeurd raakte. Toch zou het beestje nog geleefd hebben bij de landing. Bij Qantas hadden ze nog nooit van iets dergelijks gehoord. (KA)

Bekijk hier de beelden:

Reacties

wpDiscuz