Sluwe Johan Vande Lanotte heeft een plannetje om N-VA alsnog buitenspel te zetten

Langs de linkerzijde doet men het een beetje in de broek: volgens peilingen zal N-VA niet meer weg te denken zijn in de nieuwe regering. Rode rakker Johan Vande Lanotte heeft echter een idee.Peilingen wijzen uit dat de traditionele partijen, zijnde CD&V, sp.a en Open Vld, allicht niet meer aan een meerderheid zal geraken om […]

Langs de linkerzijde doet men het een beetje in de broek: volgens peilingen zal N-VA niet meer weg te denken zijn in de nieuwe regering. Rode rakker Johan Vande Lanotte heeft echter een idee.

Peilingen wijzen uit dat de traditionele partijen, zijnde CD&V, sp.a en Open Vld, allicht niet meer aan een meerderheid zal geraken om de Vlaamse regering te vormen. Op die manier zal een regering zonder N-VA niet meer mogelijk zijn, natuurlijk.

Toch hoeft de partij van Bart De Wever er niet per se bij, zo laat Johan Vande Lanotte weten aan De Tijd. “Groen mag er gerust ook nog bij, dat is geen probleem. Het is altijd goed dat er in een regering progressieve mensen zitten. In 2010 hebben we ook al voorgesteld om de groenen erbij te nemen, maar Open Vld en CD&V zagen dat niet zitten en ook Ecolo wilde niet.” Op federaal vlak hoopt Vande Lanotte op een Di Rupo II-regering. “Al zal alles afhangen van de uitslag natuurlijk”, zo voegt hij nog toe.

Groen-voorzitter Wouter Van Besien liet in dezelfde krant al weten dat hij haast niet kan wachten om een centrum-linkse regering te vervoegen. (SL)

Reacties

wpDiscuz