An-Sofie Dewinter krijgt navolging met Burkini (foto)

De nieuwe campagne van het Vlaams Belang, met in de hoofdrol An-Sofie Dewinter, werd op gemengde reacties ontvangen, maar reactie uitlokken, daar zijn ze in ieder geval in geslaagd. De controversiële affiche werd ondertussen in verschillende landen overgenomen, An-Sofie gaf al een reactie voor een Arabische cameraploeg. In Arabische landen wordt de affiche afgedaan als […]

De nieuwe campagne van het Vlaams Belang, met in de hoofdrol An-Sofie Dewinter, werd op gemengde reacties ontvangen, maar reactie uitlokken, daar zijn ze in ieder geval in geslaagd.
De controversiële affiche werd ondertussen in verschillende landen overgenomen, An-Sofie gaf al een reactie voor een Arabische cameraploeg. In Arabische landen wordt de affiche afgedaan als ‘porno’, terwijl in eigen land de reacties heel sterk uiteen lopen: sommigen prijzen haar voor haar eigen mening en lef, anderen uitten dan weer felle kritiek, tot en met de suggestie voor ‘heropvoedingskampen’.

Herman Brusselmans deed het dan weer op zijn eigen manier: in een column in Het Laatste Nieuws (overigens een column die normaal over sport gaat), omschreef hij het zo: “Tjonge, wat is die An-Sofie een sexy ding. Deshalve kan de vraag worden opgeworpen of pakweg een linkse jongeman als ik het bed zou mogen delen met een ultrarechtse troela als die An-Sofie Dewinter. Nou, ik zou geen minuut wachten, zo lekker ziet dat grietje eruit. Uiteraard zou ik haar, tijdens de seksuele ommegang, van haar verwerpelijke denkbeelden proberen af te helpen, en zodoende zou ik, terwijl ik haar als een gek achterwaarts in de poes naai, in haar oortjes fluisteren”, waarna de schrijver doorgaat over sympathieke allochtonen in ons land.

Vlaams Belang heeft zich met deze actie gekatapulteerd naar de positie waar ze zich het liefst bevinden: in het centrum van de storm en onderwerp van discussie. Wij kregen in onze mailbox nog een fotootje dat waarschijnlijk een pak ouder is, maar toch bijzonder relevant. An-Sofie blijkt niet de eerste te zijn die de zaken op deze manier aanpakte. (KA)

Reacties

wpDiscuz