SP.A pleit voor de kopvod

Ex-burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens, voerde in Antwerpen het hoofddoekenverbod in. De sossen denken nu dat het dat is wat hen de afgelopen verkiezingen zoveel stemmen heeft gekost en… zijn nu tegen het hoofddoekenverbod.Ook het feit dat de SP.A niet echt consequent was over de beslissing, heeft wel meegespeeld. Zo vond de Gentse burgemeester Daniël […]

Ex-burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens, voerde in Antwerpen het hoofddoekenverbod in. De sossen denken nu dat het dat is wat hen de afgelopen verkiezingen zoveel stemmen heeft gekost en… zijn nu tegen het hoofddoekenverbod.

Ook het feit dat de SP.A niet echt consequent was over de beslissing, heeft wel meegespeeld. Zo vond de Gentse burgemeester Daniël Termont, een notoir hoofddoekenfetisjist, het verbod wansmakelijk. Toch kunnen de jongens en meisjes van de SP.A er niet omheen: het verbod deed heel wat kiezers in paniek stemmen voor Groen en PvdA, twee partijen die de hoofddoek een warm hart toedragen.

Krullenbol Yasmine Kherbache, gemeenteraadslid van Antwerpen, verduidelijkt in een Coreliokrant: “In plaats van de verschillen te verstoppen, leren we beter manieren om ermee om te gaan. In die zin is het logischer om voor bepaalde functies te vertellen wat we willen, in plaats van een lange lijst op te stellen van wat we niet willen. Het wil toch niet zeggen dat als iemand aan het loket een hoofddoek draagt, die persoon niet in staat is om een homo of een jood te helpen?”

Kopvodden voor iedereen! De sossen gaan ervoor, zolang het maar stemmen oplevert. (SL)

Reacties

wpDiscuz