Sp.a wil opnieuw hoofddoeken aan de stadsloketten (video)

Antwerpenaren wilden aan de stadsloketten niet geholpen worden door hoofddoekendraagsters en daarom voerde toenmalig burgemeester Patrick Janssens het hoofddoekenverbod in. De sossen beseffen nu plots dat ze het in Antwerpen vooral moeten hebben van de allochtone kiezers en dus klinkt hun boodschap: “Wij willen hoofddoeken!” Monica De Coninck weet het allemaal niet zo goed meer. […]

Antwerpenaren wilden aan de stadsloketten niet geholpen worden door hoofddoekendraagsters en daarom voerde toenmalig burgemeester Patrick Janssens het hoofddoekenverbod in. De sossen beseffen nu plots dat ze het in Antwerpen vooral moeten hebben van de allochtone kiezers en dus klinkt hun boodschap: “Wij willen hoofddoeken!”


Monica De Coninck weet het allemaal niet zo goed meer. Over de invoering van het hoofddoekenverbod zei ze nog: “In sommige districtshuizen werken dames met een hoofddoek aan het stadsloket. Er ontstonden lange rijen van mensen die duidelijk niet door iemand met een hoofddoek wenste geholpen te worden. We moesten een oplossing zoeken en zo ontstond de dresscode en het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens.”

Dat hun madammen niet meer deftig ingeduffeld aan het loket mochten zitten schoot dan weer in het verkeerde keelgat bij allahminnend Antwerpen. De Antwerpse moslimgemeenschap keerde zich tegen de sp.a en dat zien zij nu als reden waarom Patrick Janssens in 2012 achter zijn burgemeesterssjerp kon fluiten.

Monica De Coninck pleit nu, samen met haar knalrode collega’s Kathleen Van Brempt, Yasmine Kherbache en Caroline Gennez voor de herinvoer van de kopvod aan het stadsloket. Dat het gros van de Antwerpenaren daar het schijt aan heeft vinden ze niet erg, zolang hun kiesvee er maar gelukkig bij blijft. (SL)

Reacties

wpDiscuz