Sp.a’er: “De N-VA vergast oudjes wel. Die kennen dat”

BAM! Hét citaat van de week komt uit de (volks)mond van Sp.a’er en tevens vakbondsleider bij Opel Rudi Kennes. “De N-VA zal de oudjes wel vergassen. Ze hebben kennis van die techniek”, klonk het op twitter. En toen was ’t ambras in twitterland.Superzacht gaat ie vannacht niet slapen, mijnheer Kennes. De Rudi voor de vrienden. […]

BAM! Hét citaat van de week komt uit de (volks)mond van Sp.a’er en tevens vakbondsleider bij Opel Rudi Kennes. “De N-VA zal de oudjes wel vergassen. Ze hebben kennis van die techniek”, klonk het op twitter. En toen was ’t ambras in twitterland.
Superzacht gaat ie vannacht niet slapen, mijnheer Kennes. De Rudi voor de vrienden. Maandagavond tweette hij bovenstaand citaat, verwijzend naar – dat had u al wel door – de brutale praktijken tijdens Wereldoorlog Twee. Met de GAS-boetes in het achterhoofd een discutabel onderwerp, maar om het op zulke kinderachtige, humor- en gewetenloze manier te verwoorden, dat is dan wel weer ein bisschen übertrieben.

Maar bij deze heeft Rudi Kennes zich gelijk voorgesteld aan het grote publiek. Ideaal, want de komende verkiezingen komt ie op voor Spa. U weet dus gelijk op wie u NIET moet stemmen. Oh ja, Rudi heeft zich ondertussen al verontschuldigd. Het was immers niet ZIJN citaat, maar dat van iemand anders. Maar hij heeft het dus wel zo getweet, zonder boe of bah. Sounds legit, dus. “Ik zat op een terras met mijn iPad en heb zonder het te weten het bewuste bericht doorgestuurd. Ik verwerp die boodschap. Wie mij en mijn familiegeschiedenis een beetje kent, weet dat ik nooit zou lachen met de gaskamers. Ik heb bijna alle concentratiekampen in Europa bezocht. Ik begrijp dat er mensen kunnen geschrokken of gekwetst zijn. Ik heb de tweet ook verwijderd en mijn excuses aangeboden”, liet hij aan Belga weten.

Ten huize N-VA kon er niet bepaald gelachen worden met de boodschap. “Telkens weer moeten we ons afvragen waar voor sommigen de grens ligt. Hoeveel verder kan je te ver gaan?”, vroeg partijkopstuk Ben Weyts zich af. Maar hij benadrukte gelijk dat ze van de tweet ook geen halszaak wilden maken. (SF)

Reacties

wpDiscuz