Stagemeester van Marie-Rose Morel krijgt 12 maanden cel

De Antwerpse correctionele rechter heeft vastgoedmakelaar Philippe Kerstens veroordeeld tot twaalf maanden cel. Hij is nog steeds actief en is de stagemeester van Marie-Rose Morel.

De flamboyante Philippe Kerstens maakte het voorbije decennium grote sier als zaakvoerder van Four Oaks Real Estate. Hij reed rond met Porsches en zette dure vastgoedprojecten op stapel in onder meer Knokke, Edegem en Brasschaat. In maart 2008 werd Four Oaks failliet verklaard. De vennootschap bleek een lege doos te zijn en tientallen klanten waren hun voorschotten kwijt.

Kerstens is nu correctioneel veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan zes maanden effectief, en 5.500 euro boete, voor onder meer bedrieglijk opzet en fraude. Hij moet niet naar de gevangenis. Toch is curator meester Barbara Heysse van het failliete Four Oaks tevreden. “Zes maanden effectief is niet niets. De rechtbank geeft een belangrijk signaal dat wat meneer Kerstens deed en doet, niet door de beugel kan. Het net sluit zich rond hem. Maar aangezien ik geen activa heb gevonden, is vergoeding van de gedupeerden niet voor morgen.”

Sinds kort is Kerstens weer actief als makelaar bij het agentschap Landlord Properties aan de Ringlaan in Wilrijk. Hij doet opnieuw aan projectontwikkeling, onder meer aan de Turkse Rivière, en waarschuwt op zijn website voor “allerhande promotiemaatschappijen al dan niet met de nodige vakkennis en bekwaamheid.” Ook is hij er sinds vier maanden de stagemeester van Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) die geen politiek of ander inkomen meer heeft en ook in de immobiliën wil gaan.

Volgens de woordvoerder van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars BIV is de huidige activiteit van Kerstens niet verboden. “De aansprakelijkhed ligt bij de fysieke persoon, niet bij het bedrijf waar hij werkt. Wij voeren momenteel een eigen tuchtonderzoek tegen Philippe Kerstens en daarna zal onze eigen tuchtrechter uitspraak doen. Met het strafrechtelijk vonnis dat nu is uitgesproken, moet die rekening houden. Maar het huidige vonnis leidt niet automatisch tot een schorsing of schrapping. Als meneer Kerstens bijvoorbeeld in beroep gaat, kan dat uitstel veroorzaken. Inmiddels kan hij actief blijven als makelaar.”

Stijn De Koning
Boris Rousseeuw

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
kerstens philippe

Geachte ,
Kan u zo vriendelijk zijn het artikel van CLINT op Google te verwijderen aub. Stagemeester Marie Rose Morel …
Indien u dit niet vrijwillig doet zal ik tot mijn spijt niet kunnen nalaten juridische stappen te ondernemen . Deze ‘ ONJUISTE ‘ info brengt een gigantische schade toe aan mijn loopbaan ? Een gigantische schadevergoeding dringt zich dan ook op .
Met vriendelijke groeten,
Philippe Kerstens
0493/64.67.64

wpDiscuz