Strauss-Kahn geconfronteerd met schrijfster

De vroegere IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (62) wordt donderdag geconfronteerd met de schrijfster Tristane Banon, die hem van een poging tot verkrachting heeft beschuldigd. De nu 32-jarige Banon zegt dat Strauss-Kahn haar “als een chimpansee besprong”, toen zij hem in 2003 interviewde. De oud-IMF-topman weerspreekt de beschuldiging. Toen Banon zijn avances afweerde, drong hij naar eigen […]

De vroegere IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (62) wordt donderdag geconfronteerd met de schrijfster Tristane Banon, die hem van een poging tot verkrachting heeft beschuldigd.

De nu 32-jarige Banon zegt dat Strauss-Kahn haar “als een chimpansee besprong”, toen zij hem in 2003 interviewde. De oud-IMF-topman weerspreekt de beschuldiging. Toen Banon zijn avances afweerde, drong hij naar eigen zeggen niet aan.

Banon deed dit jaar aangifte tegen de oud-minister, nadat die in de Verenigde Saten was opgepakt. Hij zou hebben geprobeerd een kamermeisje van het hotel in New York waarin hij logeerde, te verkrachten. De justitie trok de aanklacht in omdat zij twijfelde aan de geloofwaardigheid van de vrouw.

Beeld: Photonews

Reacties

wpDiscuz