Tiener na 40 minuten levend uit ingestorte put gehaald (video)

Wat een jongen van 17 nog leuk vindt aan een put graven in het zand? Beats us. Maar deze Amerikaan deed het toch en toen stortte de boel in. Hij werd uiteindelijk pas na 40 minuten bevrijd – levend en wel. Matt Mina genoot samen met enkele familieleden van een dagje op het strand in […]

Wat een jongen van 17 nog leuk vindt aan een put graven in het zand? Beats us. Maar deze Amerikaan deed het toch en toen stortte de boel in. Hij werd uiteindelijk pas na 40 minuten bevrijd – levend en wel.
Matt Mina genoot samen met enkele familieleden van een dagje op het strand in Newport Beach. De tiener besloot een put annex tunnel te graven, waarvan de muren het begaven toen hij zo’n 2,5 meter diep zat. De jongen werd levend begraven onder het zand. Een familielid sloeg al snel alarm waarop een veertigtal mensen als gek begonnen te graven, al snel bijgestaan door de hulpdiensten.

Toch duurde het bijna 40 minuten voor Mina uit zijn netelige ‘onderkomen’ kon worden bevrijd. Hij was bewusteloos maar bleek wonder boven wonder nog te ademen – naar eigen zeggen omdat hij zijn hoofd heen en weer had geschud en zo een soort ‘luchtbel’ had gecreëerd. (AH)

http://www.youtube.com/watch?v=Cd2a9psO81g&feature=player_embedded

Reacties

wpDiscuz