Toegankelijkheid openbaar vervoer problematisch News
Toegankelijkheid openbaar vervoer problematisch
News

Toegankelijkheid openbaar vervoer problematisch

De minder mobiele gebruikers van het openbaar vervoer klagen het gebrek aan toegankelijkheid aan. Zij doen enkele aanbevelingen.

ACW Antwerpen, de Katholieke Vereniging Gehandicapten en de ouderenbeweging Okra doen een reeks aanbevelingen om de toegankelijkheid op het openbaar vervoer te verhogen. Zij sturen die naar middenveldorganisaties, politici en De Lijn. Uit getuigenissen blijkt dat er nog heel wat schort.

Nini Wouters is de oma van Wout, een kind met een handicap. “Ik vind het jammer dat sommige buschauffeurs geen rekening houden met minder mobiele bus- en tramgebruikers”, zegt Wouters. “Waarom moet alles zo snel gaan? Ze moesten eens weten hoe moeilijk het is om op de bus of tram te raken!”

Sinds april mogen scootmobielen niet langer op bus en tram. Dat beperkt de mobiliteit van Marcel Verbaenen uit Hoboken. “Ik ben een fervent scootergebruiker”, zegt Marcel. “Al jaren neem ik zonder problemen met mijn scooter de tram om naar de stad te komen. In april kreeg ik de boodschap dat dat niet meer kan. Ik vind zoiets schandalig. Zonder tram of bus raak ik niet uit de dorpskern.”

De drie organisaties doen nu enkele voorstellen. Chauffeurs zouden een opleiding omgaan met minder mobiele personen moeten krijgen. Bestaande premetrohaltes moeten toegankelijk worden gemaakt. De capaciteit van bus en tram moet worden uitgebreid, zodat er meer zitplaatsen vrijkomen. De organisaties stellen vast dat er nog heel wat hiaten zijn in het openbaar vervoer naar onder meer ziekenhuizen.

SACHA VAN WIELE Archieffoto Tom Palmaers

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties