Topadvocaat Sven Mary afgeperst: “Hij is echt een blok aan mijn been”

Wie advocaat Sven Mary de laatste tijd gevolgd heeft op twitter, heeft ongetwijfeld al talloze wenkbrauwen gefronst. Wat een gezwam daar de wereld in wordt gegooid, het gaat er los over. Niet dat Sven Mary een vijs mankeert, wél de man die een valse Sven Mary-twitter heeft aangemaakt en op die manier wat centjes wil […]

Wie advocaat Sven Mary de laatste tijd gevolgd heeft op twitter, heeft ongetwijfeld al talloze wenkbrauwen gefronst. Wat een gezwam daar de wereld in wordt gegooid, het gaat er los over. Niet dat Sven Mary een vijs mankeert, wél de man die een valse Sven Mary-twitter heeft aangemaakt en op die manier wat centjes wil loswringen bij hem…
Een gezellige goeiemorgen op twitter, alwaar politici, BV’s, filosofen en wannabe-wereldverbeteraars hun zegje kwijt willen. Tot plots topadvocaat Sven Mary zich in de twitterdiscussie mengt met volgende, gevleugelde woorden: “Morgenavond naar de hoeren in Damascus!” Fijn voor hem – kan behoorlijk boeiend worden – maar niet bepaald een doordacht pleidooi.

Het was niemand minder dan Annemie Turtelboom die Mary enkele maanden geleden aansprak met de vraag of hij aan het twitteren was. Waarop de advocaat van onder andere Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem en ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki verbaasd opkeek. “Ik heb slechts een Nokia van 29 euro. Ik zou niet weten hoe dat twittergedoe werkt”.

Later verschenen onder andere volgende dubieuze uitspraken op diezelfde, valse twitteraccount. “Gisteren nog eens 7 bijna criminelen vrij gekregen, de dommen waren weer eens die het systeem (beroep) niet hebben aangewend!”, en “Ik pleit ook voor wegpiraten: een wegpiraat komt nooit te laat!”. Of dan werd Ivan De Vadder plots aangesproken: “Op zondagmorgen 11.00 kijk ik nu naar Animal Rescue 24/7, en dan wandelingetje, allez beetje buiten rondhangen.”

Nee, Sven Mary zegt zo’n dingen niet en beseft maar al te goed dat hij het slachtoffer is geworden van een identiteitsdief. En dat begint steeds meer en meer aan hem te knagen. “Het is allemaal begonnen in juni. Ik kreeg een mail van die persoon en in het begin liet ik hem maar wat doen. Maar op een bepaald moment had hij het over mijn kinderen en waar ze naar school gaan. Voor mij mogen ze zeggen wat ze willen, maar over mijn kinderen moeten ze zwijgen. Ik ben toen in een pissige bui op hem ingegaan. Sindsdien houdt hij zich bezig met die belachelijke twitterquotes”, vertelt Mary, die er alles aan doet om de zever te stoppen. “Hij heeft me ondertussen 10.000 dollar gevraagd om ermee op te houden. Daar ben ik uiteraard niet op ingegaan. In november heb ik klacht neergelegd, maar zolang de man nog niet geïdentificeerd is, komt daar niets van in huis. Ik moet nu een fax sturen naar twitter – want dat is dus blijkbaar de gebruikelijke procedure – maar of het probleem daarmee opgelost is, dat is maar de vraag. Ik kan je verzekeren, dit is echt een blok aan mijn been”, aldus een geërgerde Mary.

Wie verlost deze topadvocaat uit zijn lijden? (KDN)

Reacties

wpDiscuz