Twee goederentreinen botsen in Yvoir

Twee goederentreinen van B-Logistics die op hetzelfde spoor reden, zijn vrijdagvoormiddag rond 11.45 uur gebotst ter hoogte van het station van Godinne (Yvoir), op de lijn Namen-Dinant. Dat meldt Infrabel op railtime.be. Een persoon raakte lichtgewond. Volgens getuigen op de site van de RTBF zijn verschillende wagons betrokken in het ongeval. Brokstukken vielen op eigendommen […]

Twee goederentreinen van B-Logistics die op hetzelfde spoor reden, zijn vrijdagvoormiddag rond 11.45 uur gebotst ter hoogte van het station van Godinne (Yvoir), op de lijn Namen-Dinant. Dat meldt Infrabel op railtime.be. Een persoon raakte lichtgewond.

Volgens getuigen op de site van de RTBF zijn verschillende wagons betrokken in het ongeval. Brokstukken vielen op eigendommen langs de spoorlijn. Nog volgens getuigen hing er een sterke gasgeur op de plaats van het ongeval.

Het gemeentelijk rampenplan is in werking getreden. Volgens verschillende media hebben brandweer, politie, Civiele Bescherming en medische diensten een crisiscentrum opgericht.

Beeld: Google Street View Station van Godinne

Reacties

wpDiscuz