Valse Maggie De Block troggelt onschuldige mensen geld af

Ene Maggie De Block trachtte mensen die reeds in de miserie zitten, Facebookgewijs geld af te troggelen. Alleen: Maggie De Block heeft helemaal geen Facebook en dus is er een oplichter in het spel. De Facebookpagina, die inmiddels weer offline is gehaald, vertelt dat Maggie De Block een nieuwe cel heeft opgericht voor mensen die […]

Ene Maggie De Block trachtte mensen die reeds in de miserie zitten, Facebookgewijs geld af te troggelen. Alleen: Maggie De Block heeft helemaal geen Facebook en dus is er een oplichter in het spel.


De Facebookpagina, die inmiddels weer offline is gehaald, vertelt dat Maggie De Block een nieuwe cel heeft opgericht voor mensen die financieel in de put zetten. Zo’n mensen kunnen, afhankelijk van hun noden en hun leeftijd, eenmalig tussen de 5.000 en de 30.000 euro ontvangen.

Maar dan komt het addertje onder het gras: de mensen die menen recht te hebben op gratis geld, moeten eenmalig een verzekering betalen. Die dient uiteraard eerst voldaan te zijn vooraleer er wat te rapen valt.

Maggie De Block ging onmiddellijk naar de politie om klacht in te dienen en de arm der wet neemt die klacht zeer ernstig. “Ten eerste is er sprake van valse naamdracht”, aldus de woordvoerster van de federale politie in De Morgen. “Het is een misdrijf je voor iemand anders uit te geven. Ten tweede is er sprake van oplichting en daarvoor kunnen de straffen fors oplopen.”

Of er reeds mensen zijn die zich lieten vangen en een ‘verzekeringspremie’ betaalden is evenwel nog niet duidelijk. (SL)

Reacties

wpDiscuz