Van nieuwe penis krijg je mogelijks kanker

Driewerf hoera en hoorngeschal in de medische wereld: men is erin geslaagd om op foutloze wijze een penis te transplanteren. Een 21-jarige Zuid-Afrikaanse man huppelt momenteel rond met de penis van een ander. En het strafste van al: het ding werkt perféct! Alles wat een man mag verwachten van zijn lid, blijkt ook bij de […]

Driewerf hoera en hoorngeschal in de medische wereld: men is erin geslaagd om op foutloze wijze een penis te transplanteren.

Een 21-jarige Zuid-Afrikaanse man huppelt momenteel rond met de penis van een ander. En het strafste van al: het ding werkt perféct! Alles wat een man mag verwachten van zijn lid, blijkt ook bij de patiënt te werken. Drie maanden na de operatie kan hij zelfs terug van jetje geven…

De nood naar een nieuw geslacht kwam er toen bleek dat zijn oorspronkelijk exemplaar behoorlijk veel last had van infecties na een slordige besnijdenis. Amputatie was het enige redmiddel. Met de hulp van microchirurgie (hopelijk slaat de term niet op de grootte van zijn nieuw aanhangsel) werd er een nieuw exemplaar geïnstalleerd.

Wat vooral opmerkelijk is in deze situatie, is de snelheid waarmee de nieuwe penis terug volledig paraat staat. Maar hét grote probleem ligt ‘m in de zware medicatie die je toegediend krijgt om afstoting tegen te gaan. Die medicatie is dermate zwaar én kankerverwekkend, dat artsen het moeilijk hebben om een verder perfect gezond lichaam te ruïneren, enkel en alleen om terug een geslachtsorgaan te hebben. De kans dat dergelijke ingrepen dan ook in België zouden gebeuren, is uiterst klein. Dat zegt Philip Blondeel (reconstructief chirurg in het UZ Gent) vandaag in de Gazet Van Antwerpen: “Dat is medicatie met op lange termijn heel zware bijwerkingen, zoals huidkanker, lymfomen, suikerziekte of staar. Terwijl dat in wezen een kerngezonde gast van 21 jaar is. Is dat dan verantwoord? Ik denk dat de ethische commissie in ons ziekenhuis hier nee zou tegen zeggen.” (RVH)

Foto: freeimages.com

Reacties

wpDiscuz