Vanaf juni is ’t hoofddoekenfestival in het Gentse stadhuis

Jawel: vanaf juni is het goed mogelijk dat u in het Gentse stadhuis geholpen wordt door een kopvodmadam, want het verbod op het teken van verdrukking wordt er afgevoerd. In 2007 werd het hoofddoekenverbod er ingevoerd door de CD&V, Open VLD en het Vlaams Belang. Veel Gentenaren waren echter tegen dit verbod; één op vier […]

Jawel: vanaf juni is het goed mogelijk dat u in het Gentse stadhuis geholpen wordt door een kopvodmadam, want het verbod op het teken van verdrukking wordt er afgevoerd.

In 2007 werd het hoofddoekenverbod er ingevoerd door de CD&V, Open VLD en het Vlaams Belang. Veel Gentenaren waren echter tegen dit verbod; één op vier inwoners van Gent is dan ook van het type ‘nieuwe Gentenaar’. Nu werd er een burgerinitiatief op poten gezet; wanneer minstens één procent van de bevolking zijn poot zet tegen iets, moet er terug over gestemd worden. Om exact te zijn moest men dus 2.374 stemmen bij elkaar halen. Toen men maandagavond bij het Minderhedenforum aan het tellen sloeg, sprong men aldaar een gat in de lucht: men kwam zelfs aan 5.500 stemmen. De slordige 30.000 islamitische inwoners van de stad haalden hun slag thuis.

Hoe gaat dat nu verder? Op 7 mei zal de burgemeester van Gent de handtekeningen ontvangen en nog eens natellen. Allicht gaat er over dat hoofddoekenverbod op 27 mei dan opnieuw gestemd worden. Vast staat al dat de rode burgemeester en zijn groene gevolg voor de hoofddoek zal stemmen en vermits de andere partijen in Gent  niet veel meer in de pap te brokken hebben, staat het nu al zo goed als vast dat het vanaf juni hoofddoekenfestival is in het Gentse stadhuis. Een munttheetje, iemand? (SL)

Reacties

wpDiscuz