Vande Lanotte “Geen oneetbaar paardenvlees op ons bord beland”

Volgens minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) is er geen paardenvlees van zieke of met hormonen behandelde paarden op het eetbord van de Belgische consument terecht gekomen. Dat zei Vande Lanotte bij aanvang van de Kamercommissie Volksgezondheid en het Bedrijfsleven woensdagmiddag in het parlement. Wat het onderzoek van de vleesstalen betreft die de vorige […]

Volgens minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) is er geen paardenvlees van zieke of met hormonen behandelde paarden op het eetbord van de Belgische consument terecht gekomen. Dat zei Vande Lanotte bij aanvang van de Kamercommissie Volksgezondheid en het Bedrijfsleven woensdagmiddag in het parlement.

Wat het onderzoek van de vleesstalen betreft die de vorige dagen in ons land werden genomen door de controlediensten, zei de minister dat er alleen paardenvlees is aangetroffen in de stalen van de voedingswaren die al uit de rekken van de Belgische winkels waren gehaald.

Onderzoek

Steekproeven met voeding die nog in de rekken aanwezig is, hebben geen nieuwe gevallen opgeleverd van paardenvlees dat als rundvlees is gelabeld, aldus nog de minister.

Belga Archieffoto

Reacties

wpDiscuz