Verkiezingen Afghanistan zitten vol met fraude

De Afghaanse parlementsverkiezingen zaten vol met fraude, verkiezingsovertredingen en onregelmatigheden. Dat meldt de ‘Free and Fair Election Foundation of Afghanistan (FEFA)’, een organisatie die toeziet op het eerlijke verloop van de verkiezingen. “De fraude heeft verschillende vormen aangenomen”, aldus Nader Naderi, voorzitter van FEFA. Ongeveer 7.000 waarnemers van FEFA kregen de opdracht om in 34 […]

De Afghaanse parlementsverkiezingen zaten vol met fraude, verkiezingsovertredingen en onregelmatigheden. Dat
meldt de ‘Free and Fair Election Foundation of Afghanistan (FEFA)’, een organisatie die toeziet op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

“De fraude heeft verschillende vormen aangenomen”, aldus Nader Naderi, voorzitter van FEFA. Ongeveer 7.000 waarnemers van FEFA kregen de opdracht om in 34 provincies toe te zien of er onregelmatigheden waren tijdens de parlementsverkiezingen.

Meerdere stemmen

Zo was er onder andere sprake van minderjarigen die hun stem uitbrachten. Daarnaast werd er in 1.228 stembureaus opgemerkt dat verschillende mensen meerdere keren hun stem uitbrachten.

Verder zijn er ook tegensprekende berichten over het aantal incidenten uitgevoerd door de taliban. FEFA sprak van 276 incidenten, terwijl de overheid het op 305 houdt, en de NAVO op meer dan 400.

Meer dan 4 miljoen Afghanen brachten een stem uit voor 2.500 kandidaten. FEFA heeft naar eigen zeggen “ernstige twijfels over de kwaliteit van de verkiezingen”. De uiteindelijke officiële resultaten van de verkiezingen worden
eind oktober verwacht.

Reacties

wpDiscuz