Jurgen Verstrepen met hartklachten naar spoed

De meest mediagenieke aller LDD-politici moest korte tijd in het UZA doorbrengen vanwege hartklachten. Inmiddels is hij thuis, maar onder toezicht. Politicus Jurgen Verstrepen (46) is zaterdag naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen overgebracht. Hij had de symptomen van een hartaanval. “Ik was zaterdagmiddag thuis met mijn kinderen van zeven en elf jaar, toen ik […]

De meest mediagenieke aller LDD-politici moest korte tijd in het UZA doorbrengen vanwege hartklachten. Inmiddels is hij thuis, maar onder toezicht.

Politicus Jurgen Verstrepen (46) is zaterdag naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen overgebracht. Hij had de symptomen van een hartaanval.

“Ik was zaterdagmiddag thuis met mijn kinderen van zeven en elf jaar, toen ik ineens een stekende pijn kreeg aan de linkerkant van mijn borst”, vertelt Jurgen Verstrepen. “Toen die pijn ook naar mijn arm trok en mijn vingers begonnen te tintelen, heb ik de 101 gebeld en ben ik om 12.35u met een MUG naar de spoedafdeling van het UZA gebracht.”

Verstrepen vertoonde de symptomen van een hartaanval, ook al bleek uit de tests dat die diagnose niet moest worden gesteld. De politicus is inmiddels weer thuis. “Ik heb preventieve medicatie meegekregen en word de komende dagen verder onderzocht.”

Eén keer eerder had de voormalige LDD-politicus soortgelijke klachten. “Dat was na de verkiezingen van 2009”, vertelt hij. “Toen ben ik met stressklachten in Sint-Augustinus opgenomen. De diagnose was toen hyperventilatie.”

Verstrepen zetelt nog tot 2014 in het Vlaams Parlement. Zijn mandaat in de Antwerpse gemeenteraad eindigt in oktober. (LM/Foto: Ludo Mariën)

Reacties

wpDiscuz